Jag har börjat banta, kem-banta

Jag lever inte alltid som jag lär det är jag medveten om. Det finns många saker som jag kan bli bättre på och en tidig morgon när jag inte kunde somna om, kom jag på en viktig sak jag kan förändra. Något som inte ens känns speciellt jobbigt eller betungande för en bekväm person som jag.

Jag ska börja kembanta! Är det något vår miljö inte mår bra av så är det alla kemiska produkter vi använder i vår vardag, som t.ex. städmaterial. Diskmedel, rengöringsspray, tvättmedel etc och det är ju lätt att byta ut.

Så jag gick in på en sida, jordklok.se  (finns naturligtvis många andra bra sidor också) och beställde hem ett gäng produkter för att kunna testa mig fram till nya, mer miljövänliga favoriter.

Igår hämtade jag upp paketet och detta är vad jag beställde
Kembanta

Tvättnötter är något jag velat testa länge men som aldrig blivit av, tills nu. Har faktiskt hunnit med ett par tvättar och märker hittills inte av någon skillnad mot vanligt tvättmedel. Jag har också börjat använda ättiksprit som sköljmedel, vilket är perfekt för lite unkna handdukar och svettiga tröjor.

Jag har också testat Ecover Multi-action spray, Ecoleaf diskmaskinstabletter och Ecoclean köksrengöring och jag är nöjd även där! Sen gör det ju inget att städningen blir liiiite roligare när man får testa nya produkter. En bra bonus!

Annars är jag ett stort fan av vanlig såpa, det går att använda till allt! Ugnsrengöring, golvtvätt och som allrengöringsmedel. Billigt är det också även om det finns varianter som kostar rätt mycket. Man får lägga ribban där den passar helt enkelt, vi har alla olika förutsättningar.

Vad kostade då mitt startpaket?
Skärmklipp

Jag har kvar mina gamla kemiska produkter, jag tänker att jag kommer att ha dom i reserv, som en back up, för det är bättre att använda upp dom än att slänga. Däremot kommer jag inte att köpa nya, det finns ingen anledning.

Finns också mycket man kan göra med enkla saker som bikarbonat och ättiksprit men det blir ett annat inlägg.

Fundera gärna på vad ni själva kan byta ut, kanske finns inte möjligheten att byta ut allt samtidigt men kanske tvättmedel mot tvättnötter eller schampo i plastflaska till en schampotvål.

Var och en efter egen förmåga.

En reaktion till “Jag har börjat banta, kem-banta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s